Andi a rengetegben

Balaton-felvidéki kéktúra: Balatonfüred-Balatonalmádi 3/3. rész

2021. SZEPTEMBER

2022. február 27. - Andi a rengetegben

Alsóörsről eseménytelen, de nem hosszú út vezetett a következő hegyre. Közben egy ponton rengeteg kőtornyot találtunk. Én, mint mindig, morgolódtam emiatt a buta és tájidegen építési szokás miatt, s mind az utolsóig leromboltam őket.

Tovább

Balaton-felvidéki kéktúra: Balatonfüred-Balatonalmádi 3/2. rész

2021. SZEPTEMBER

Kínlódós száz méter vette kezdetét a Péter-hegy teteje felé. Minduntalan megcsúszott a lábunk a jó cipő ellenére is. Nehéz volt biztos lépést találni. Egy kicsit megszelídült végül a hegy, de csak éppenhogy. Továbbra is szüntelenül fölfelé tartottunk, alaposan megdolgoztatva izmainkat.

Tovább

Balaton-felvidéki kéktúra: Balatonfüred-Balatonalmádi 3/1. rész

2021. SZEPTEMBER

Az első szeptemberi hétvége ismét Balatonfüreden talált. Ezúttal az eredetileg tervezett útiránynak megfelelően haladtunk Balatonalmádi felé. Tervben volt a Koloska-völgybe kitérőt tenni amellett, hogy öt kilátót mászunk meg ezen a látványosnak ígérkező szakaszon.

Tovább

Balaton-felvidéki kéktúra: Balatonfüred-Szentantalfa 3/3. rész

2021. AUGUSZTUS

A Hideg-hegyi kilátóhely még ad egy utolsó, felejthetetlen panorámát a Balatonra és a Tihanyi-félszigetre, mielőtt egy kiszáradt, ám annál szebb mezőn keresztül beküld minket az erdőbe. Itt jött szembe velünk két nő, láthatóan nem kimondottan túrázásra felkészülten.

Tovább

Balaton-felvidéki kéktúra: Balatonfüred-Szentantalfa 3/2. rész

2021. AUGUSZTUS

A Kis-Gellára fölfelé menet meghúztuk, vagyis Józsi meghúzta, én meg próbáltam tartani vele a tempót, persze tök esélytelenül. Így aztán észre sem vettük, már át is értünk a Nagy-Gellára, ahol csak a magassági kő jelezte a hegy tetejét. Innen lassú eresztéssel haladtunk tovább a Cseri kastély felé,…

Tovább

Balaton-felvidéki kéktúra: Balatonfüred-Szentantalfa 3/1. rész

2021. AUGUSZTUS

Szűk hónap kihagyás után nemzeti ünnepünkön gondoltam folytatni a balatoni kéket, s mivel Szentantalfára lényegesen rosszabb a közlekedés, mint Füredre, ezért fordítottam az útirányon és az eddigiektől eltérően keletről nyugat felé terveztem haladni.

Tovább

Balaton-felvidéki kéktúra: (Révfülöp-) Kővágóörs-Szentantalfa 2/2. rész

2021. JÚLIUS

A sóstókáli templomromtól a kék jelzésre visszatérve gyalogoltam tovább széles úton, hol a napon, hol árnyékban, szemben pedig a Hegyestű csalogatott egyre kihívóbban. Hosszú erdei menetelés következett, itt igyekeztem valamiért minél gyorsabban haladni. Nem volt semmi látványos, semmi nem akadt,…

Tovább

Balaton-felvidéki kéktúra: (Révfülöp-) Kővágóörs-Szentantalfa 2/1. rész

2021. JÚLIUS

Úgy döntöttem, hogy ezt a jeles napot, nevezetesen a születésnapomat nem szeretném munkával tölteni, ezért inkább megszöktem és folytattam a pár nappal ezelőtt megszakított túrámat. Ezúttal Révfülöpről indultam Kővágóörsre, természetesen gyalogosan, mivel akadt látnivaló a kilátón kívül is. Elsőként…

Tovább
süti beállítások módosítása