Andi a rengetegben

Szilvásváradi barangolás

2021. AUGUSZTUS

2022. március 30. - Andi a rengetegben

Folytatva a bükki csatangolást, ezúttal Szilvásvárad szépségeit vettem górcső alá.

Tovább

A Gömör-Tornai-karszt lankái között

2021. JÚLIUS

Egy kedves ismerősöm utánam két hónappal járta be az Országos Kéktúrának ezt a szakaszát, s mivel májusi ottjártamkor cudar időjárás fogadott, örömmel vettem hívását és tartottam vele, bízva abban, hogy ezúttal szerencsém lesz és pótolni tudom az akkor kimaradt látványosságokat.

Tovább

Virágos túra a Mátrában

2021. JÚLIUS

Megint a Mátrában. Egyik kedvenc helyem az országban, így viszonylag sűrűn megfordulok, hogy újra és újra megmásszam a Kékest. Kiváló lehetőség az erőnlét megtartására, fejlesztésére, alakformálásra. :) Nem mellesleg tiszta a levegő, szép a táj és mindig ad valami újat, főleg, ha mindig másik úton…

Tovább

Balaton-felvidéki kéktúra: Balatonalmádi-Pétfürdő 3/3. rész

2021. SZEPTEMBER

Amit a Sukori-hegy tetején kaptam, az feledtette velem minden gyötrelmemet. Bal kézről ismét láthatóvá vált a Balaton egy kicsiny szelete, majd tekintetemet lassan jobbra fordítva, ráláttam az aznap bejárt utamra. Litér és Királyszentistván házai, a fölöttük magasodó dombok, amiken átjöttem.

Tovább

Balaton-felvidéki kéktúra: Balatonalmádi-Pétfürdő 3/2. rész

2021. SZEPTEMBER

Isten tudja hol jártam már, ahol a kék egy visszakunkorodó bal kanyarral megindul egy domboldalra, amikor feltűnt a távolban a Balaton. Azt gondoltam, már nem is fogom látni, így ennek az élménynek különösen megörültem. Még följebb érve, ismét egy fenyvesnél, vetettem egy utolsó pillantást a vízre,…

Tovább

Balaton-felvidéki kéktúra: Balatonalmádi-Pétfürdő 3/1. rész

2021. SZEPTEMBER

Bár korábban azt terveztem, hogy hat alkalmat szánok a Balaton-felvidéki kéktúra bejárására, valahogy mégis úgy jött ki, hogy többet mentem alkalmanként, mint eredetileg kitaláltam, hisz nálam mindig változik, hogy mi kerül végül bele a túrába, ráadásul mindig többet préselek ki magamból.

Tovább
süti beállítások módosítása