Andi a rengetegben

Kapcsolatok

2022. február 04. - Andi a rengetegben

fb_img_1642754999263.jpgA legszebb rózsád is elhervad egyszer, és a legrútabb gaz is válhat a legértékesebb növényeddé.

Dédelgetünk olyan kapcsolatokat, amelyeket úgy hiszünk, kiáll minden próbát, vagy hasznosak számunkra. Párkapcsolat, barátság, munkahelyi viszonyok. Majd egyszer csak történik valami, és hatalmas pálfordulást tapasztalunk a másik fél részéről. Hittünk a másikban, vagy csak tartottuk a kapcsolatot, mert gyümölcsöző volt.

Elhervadt a virág. Bánkódunk miatta, mert olyan szép volt. A legszebb. S most nélküle kell tovább folytatnunk valahogy. Egy idő után, mivel szeretjük a növényeket, szétnézünk a kertben, hátha találunk olyat. Vagy legalább hasonló szépet. De csak gazt lelünk. Egy-kettőt kihúzunk, mert tudjuk, nem jó semmire, netán ártalmas is. A legtöbbel azonban nem foglalkozunk, magára hagyjuk, nem figyelünk rá. Csúnya is. Nem baj, nem érdekel minket. Csak néhány hét vagy hónap elteltével látjuk, hogy a rút gaz mivé vált. Gyógynövény lett belőle!

Így vagyunk a kapcsolatainkkal is. Valamelyiket nem ápoljuk, csak van. Aztán kiderül, hogy mégis mennyire értékes, csak oda kell mennünk hozzá és észrevenni őt. Hamar rájövünk, hogy az eddig hanyagolt kapcsolatok mennyi nevetést, mennyi segítséget, mennyi lehetőséget, mennyi örömöt adnak. Idővel ezek is olyan széppé válnak, mint amit hagytunk elhervadni.

Mert a kapcsolatok is csak addig értéktelenek, amíg hagyod.

A bejegyzés trackback címe:

https://andiarengetegben.blog.hu/api/trackback/id/tr8116820176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása