Andi a rengetegben

Változások

2022. február 18. - Andi a rengetegben

20220121_100942.jpgA változás törvényszerű. Benned is.

Mindig minden változik körülöttünk. Nemcsak ebben a felgyorsult világban, már ez előtt is. Emberekkel találkozunk, különféle kapcsolatok alakulnak ki közöttünk, melyek megmaradnak vagy a semmibe tűnnek. Különféle hatások érnek bennünket, s ezek mind lenyomatot hagynak lelkünkben. Jót és rosszat is. Ezek által tapasztalunk, formálódunk, változunk. És ez így van jól.

Mint a természet, ami mindig változik. Ugyan mindig sorban követik egymást az évszakok, mégsem lehet elmondani, hogy mindig ugyanúgy reagál a természet az adott évszakra, mert a körülmények is mindig mások.

Szerethetsz valakit egy ideig, aztán a körülményektől függően akár meg is gyűlölheted őt. Imádhatod a munkádat, ha a körülmények megváltoznak, már nem fogod úgy érezni, elveszhet a lelkesedésed. Megunhatod a kedvenc tévéműsorod, ha minőségi romlást tapasztalsz benne. Fellázadsz, ha valaki mindig meg akarja mondani, hogy mit tegyél és ebből eleged lesz.

Az érzéseinket nem tudjuk befolyásolni, azok olyanok amilyenek. Csak azt vesszük észre, hogy megváltoztak. Ezáltal akár mi is változunk.

Ám a változás lehet jó is.

Pozitív csalódás valakiben, ami megváltoztatja a hozzá való viszonyunkat és gondolkodásunkat. Egy új munkahely, vagy egy új munkahelyi vezető érkezése, ami/aki inspirálóan hat ránk. Új hobbi felfedezése, ami beépül az életünkbe és a mindennapjaink részévé válik, vagy éppen egy új társ érkezése.

A bennünket érő hatások erősen formálják az életünket, a személyiségünket. De ez a világ legtermészetesebb dolga. Hajlamosak vagyunk azonban a negatív változások által okozott hatások alá kerülni, akár hosszú ideig, de ez is csak addig tart, amíg hagyod.

A bejegyzés trackback címe:

https://andiarengetegben.blog.hu/api/trackback/id/tr5516820216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása