Andi a rengetegben

Sirok vára várja

2022. ÁPRILIS

2022. június 22. - Andi a rengetegben

20220410_094640_300.jpgSirok vára az ország talán egyik legkönnyebben megközelíthető erődítménye, ennek köszönhetően jó időben sokan meglátogatják. Teszik ezt azért is, mert az innen elénk táruló panoráma különleges élménnyel ajándékozza meg az arra tévedőket.

Látható innen a Mátra és a Bükk tömbje. Egyszerre. Vagy nem, mert az egyiknek hátat kell fordítsunk, míg a másikban gyönyörködünk. De óriási élmény végigpásztázni szemünkkel a hegyeket, főleg, ha azokat már gyalogosan is bejártuk (párszor). Sirokról a Kékesig tartó, hullámzó lankák (csak ott túrázni nem érzi lankának az ember), majd a Kékes északi oldalán leszakadó Sombokor, a Vércverés, Galyatető, végül a hegység lassan elnyúló nyugati kiemelkedései. Másik irányban a Bükk nyugati felén okozott tájseb, a Bél-kő a legszembetűnőbb, mely után kelet felé haladva az öreg Bükk fennsíkja látható, s amelyhez odaképzeljük (mert innen azért nem látható) a híresen szép panorámát kínáló köveket (Három-kő, Tar-kő, Őr-kő, stb.). Magát a várat pedig a mellette magasodó sziklákról is megcsodálhatjuk. Képek a galériában.

A bejegyzés trackback címe:

https://andiarengetegben.blog.hu/api/trackback/id/tr7917807143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása