Andi a rengetegben

Kudarcok

2022. január 28. - Andi a rengetegben

20210905_173933bicol.jpgHa jól picsán rúgnak, magasabbra tudsz szállni…

 …olyannyira, hogy lyukat ütsz az égen és a végén besüt rajta a Nap…

Mondhatni, hogy a legnagyobb kudarcokból lehet a legtöbb erőt meríteni.

Mindannyiunkat értek már csalódások, kudarcok, amik úgy rendesen padlóra küldtek minket. Újra kellett gondolnunk, terveznünk mindent a hogyan továbbról, mert muszáj tovább haladni valamerre. Először csak hagyni, hogy ülepedjenek bennünk a történtek és válaszokat találjunk a kérdéseinkre, magyarázatot a történtekre. Mindehhez persze sok idő és türelem kell.

Amikor az elménk végre lecsillapodik, észrevehetjük - ha akarjuk -, hogy mennyi lehetőség nyílik egy másik úton elindulni. Igen, kell hozzá az akarat, hogy ne akarjunk a rosszban tovább senyvedni, hanem ki akarjunk mászni a szószból és ismét boldogan, teljesen élni tovább a mindennapokban.

Azt is mondhatnám, ha egy ajtó bezárul, egy másik kinyílik. Vagy akár több is. Csak akarnunk kell észrevenni. A kudarcok jó tanítóink lehetnek, ha nem félünk bevallani magunknak, hogy kudarc ért. Kellő alázattal és akarattal azonban hatalmas erőt képesek adni a folytatáshoz és akár olyan dolgokat is véghez vihetünk, amikről korábban nem gondoltuk volna, hogy megtesszük és sikerül.

A rossz megtörténtét tehát el kell fogadni, s fel kell dolgozni. Ha ez megvan, akkor le kell vonni a tanulságot és a javunkra kell fordítani az így nyert tapasztalatot, hisz a rossz is csak addig rossz, amíg hagyod.

A bejegyzés trackback címe:

https://andiarengetegben.blog.hu/api/trackback/id/tr1216820182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása