Andi a rengetegben

70 éves az Országos Kéktúra

2022. július 10. - Andi a rengetegben

20220624_121945_300tap.jpg2022-ben 70. születésnapját ünnepli az Országos Kéktúra mozgalom. 1952-ben a Lokomotív Turista Egyesület (anno még Lokomotív Sportkör Természetjáró Szakosztály) akkori vezetőjének, dr. Vízkelety Lászlónak javaslatára került kidolgozásra és meghirdetésre az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő mozgalom Tapolca és a Zempléni-hegység között, ami ma már a nyugati határon fekvő Írott-kőtől egészen a zempléni Hollóházáig 1170 km-en át vezet az ország északi részén.

Ebből a jubileumi alkalomból ebben az évben lehetőség van külön oklevélért és jelvényért (vagy csak úgy) egy rövidített túramozgalmat teljesíteni. Feltétele, hogy 70 óra alatt 70 km-t járjunk végig a Kéktúra bármely szakaszán, s ezt az ezen mozgalomhoz tartozó füzetben történő pecsételéssel igazoljuk.

Természetesen nem maradhattam ki a buliból, s június végén Magyarország szívemnek oly kedves vidékén teljesítettem a Lesenceistvándtól Nagyvázsonyig tartó 74 km-es szakaszt vállalkozó szellemű túratársaimmal, melyet mindösszesen 54 óra alatt sikerült abszolválni a közel 40 fokos melegben. Utolsó túranapunkon ünnepeltem az Országos Kék befejezésének egy éves évfordulóját, így ez a túra méltó megkoronázása volt egy személyes évforduló mellett az eseménynek.

Köszönet illeti túratársaimat, hogy velem tartottak és a nehezebb pillanatokban segítséget nyújtottak. Külön köszönet az illetékesnek a felülmúlhatatlan kávéért a Badacsony tetején! :) Képek (dióhéjban) a galériában.

A bejegyzés trackback címe:

https://andiarengetegben.blog.hu/api/trackback/id/tr2117877195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása