Logo Pic
GuzzistaRocker 2024. október 18.

Balkán 2024 tavasz (második rész)

slano_jezero_viewpoint.jpeg

Reggel ébredés után összepakoltam a sátrat, főztem egy teát, és reggeli gyanánt elmajszoltam az otthonról hozott kolbász maradékát. (Az étterem reggel nincs nyitva sajnos). Este már nem sokat láttam a tengerből, így reggel lemerészkedtem. Volt szerencsém megcsodálni a kemping vagány járműparkját is, de sokat nem időzhettem, rengeteg kilométer várt rám ma is.

Ami két napba belefért, azt megnéztem Horvátországban. Egy fokkal ismerősebb terep következett, Bosznia és Montenegró. Egy darabig még haladtam a 8ason, majd Trebinje és Niksic felől közelítettem meg a Durmitort és a Tara kanyont. Trebinjén történt egy kis malőr. Megtankoltam a motort, majd kinn hagytam a napon, és a benzin kicsit kitágult. Mire észbe kaptam, már vagy egy deci kiszaladt a tankból. Szerencsére nem lett gond, csak kár a drága naftáért :)

benzintrebinje.jpeg

Dolovi nevű faluban léptem át Montenegróba és gyönyörű látvány fogadott. A kép nem igazán adja át, de íme:

dolovi_hatar.jpeg

Ez pedig a Slano Jezero viewpoint:

slano_jezero_viewpoint.jpeg

Nem sokszor álltam meg, de ebéd körül kellett már egy nagyobb pihenő. Savnik környékén találtam ezt az autós pihenőr, ahol egy teát készítettem, majd aludtam is kb fél órát. :

piheno_savnik.jpeg

img_20240507_135720_hdr_1.jpg

Zabljak felől közelítettem meg a Tara hidat, itt is elkészítettem a szokásos kávés fotót:

tara_hid.jpeg

Metaljka falunál léptem ki a kedvenc balkáni országomból, és tértem vissza Boszniába. Estére értem Szarajevóba, itt is egy kempinget találtam, ami meglepő módon egy családi ház hátsó kertjében volt. Építettek pár faházat, volt medence is, de persze rajtam kívül sehol senki. Jól esett volna egy meleg vacsora, de a város ezen részén vagy nem volt nyitva étterem, vagy nem volt túl bizalomgerjesztő. Ráadásul a "központ" kb tíz perces sétára volt, amit 15 fokos lejtőn (visszafelé emelkedőn) kellett megtenni.Így aztán maradt a bevásárlóközpont és a hideg kaja.

horvat_harmadik_nap.jpg

Itt már jártam korábban párszor, nem egy izgalmas város, főleg, amikor siet az ember haza :)

Boszniában még pálya nélkül haladtam hazafelé, a pici horvát részen sem fizettem, de a magyar határt átlépve már pályatempóban mentem hazafelé:

 

Nagyon jó kis túra volt, alulszervezetten, rögtönözve, haladósan, de nem sietve. Kár, hogy kevesen vagyunk, akik az efféle túrákat preferálják :)
horvat_vege.jpg

Vissza a címlapra
Motoros kalandjaim
Legjobban pörgő posztok
Ó, váó, ó, váó – Ilyen volt a Nick Cave & The Bad Seeds koncertje a Sportarénában
srecorder • 6 nap
Krol: „de Ligt a Juventusnál mutatott a legjobban”
venember83 • 6 nap
„Tiszta életet élek, de még mindig egy kibaszott roncs vagyok” – megjelent az Analog Balaton új lemeze, a Repedés
srecorder • 4 nap
Giuntoli olaszosabb Juventust épít
venember83 • 3 nap
A Lazio elleni mérkőzés
Apuleius • 2 nap
Cikkek a címlapról
Gátlásoldás bombanőkkel Tunéziában
Carol, a szemrevaló, kéjsóvár, ám cseppet sem víg özvegy Tunéziába utazik elba… akarom mondani: elütni az időt nem kevésbé kívánatos titkárnője, Anna társaságában. Carol az arisztokrata férjétől többek között versenylovakat örökölt, amelyek most épp Tunéziában futnak, valamint egy villát, ahol…
Növények a lakásban: Így helyezd el őket stílusosan és hatékonyan
A szobanövények nemcsak esztétikai értékkel bírnak, hanem hozzájárulnak a belső tér egészséges légköréhez is. Egy jól megválasztott és elhelyezett növény képes egy teljesen új hangulatot teremteni az otthonodban, legyen az modern, minimalista, skandináv vagy épp eklektikus stílusú. A növények…
>