Andi a rengetegben

Dél-dunántúli Kéktúra: Kondorfa-Őriszentpéter 2/2. rész

2022. ÁPRILIS

2022. szeptember 28. - Andi a rengetegben

A szalafői reggelinél a Mennyországban éreztem magam. Aztán egyszer csak elment az áram. Mindenki fejvesztve szaladgált, míg mi halálos nyugalomban reggeliztünk.

Tovább

Dél-dunántúli Kéktúra: Kondorfa-Őriszentpéter 2/1. rész

2022. ÁPRILIS

Elérkezett az utolsó nap. Az utolsó őrségi nap. Ma hazautazunk. Sötétben indultunk ki a körmendi vasútállomásra. Szentgotthárdon nagyon ráérősen érkezett a buszsofőr, bár gondolom, ő már tudta, hogy néhány megállót úgyis kihagy, így behozza a késést. Mi ráértünk, nem izgultunk emiatt.

Tovább

Dél-dunántúli Kéktúra: Molnaszecsőd-Halogy 2/2. rész

2022. ÁPRILIS

Ahogy gyalogoltunk Katafa utcáján, a jobb oldali erdősávból hirtelen egy négyes őzcsapat ugrott elő, majd amikor megláttak bennünket, hirtelen irányt váltottak ijedtükben, s az úttesten átrohanva a szemközti utcába fordultak be, ahonnét épp egy autó jött ki.

Tovább

Dél-dunántúli Kéktúra: Molnaszecsőd-Halogy 2/1. rész

2022. ÁPRILIS

Második nap reggel ugyanott szálltunk le a buszról Molnaszecsődön, ahol előző nap délután felszálltunk rá. Mivel pecsételni már nem kellett, egyenesen a híd felé vettük az irányt, így a reggeli napfényben fürdőző Rábát is lencsevégre tudtuk kapni.

Tovább

Dél-dunántúli Kéktúra: Ják-Molnaszecsőd 2/2. rész

2022. ÁPRILIS

Egyházasrádóc határában egy ideig figyeltük az itt pihenő birkákat, akik frissen nyírva, szorosan egymáshoz bújva melegítették egymást. Elég egyhangú életük lehet szegényeknek. Csupán egy elkerített rész jutott nekik, amin alig volt egy kis legelnivaló zöld felület.

Tovább

Dél-dunántúli Kéktúra: Ják-Molnaszecsőd 2/1. rész

2022. ÁPRILIS

Előzetes tervek szerint ezt a négynapos túrát már márciusban meg akartuk csinálni, hogy sorban haladjunk, de némi egészségügyi fennakadás miatt el kellett halasztanunk mostanra. Nagyon vártam, mert most befelé haladtunk az Őrség felé és nem túl voltunk rajta másfél nap alatt, hanem kettőt benne…

Tovább
süti beállítások módosítása