Andi a rengetegben

Néhány óra Zalakaroson és Fonyódon

2022. JÚNIUS

2022. augusztus 31. - Andi a rengetegben

Pünkösdi kéktúránkat megszakítva egy délutánt Zalakaroson, s egy délelőttöt Fonyódon töltöttünk. Bármilyen furcsán hangzik, még sosem jártam egyik helyen sem, így örömmel töltött el, hogy néhány óra erejéig szétnézhetek ezen a két településen. 

Tovább

Dél-dunántúli Kéktúra: Barabásszeg-Rádiháza 2/2. rész

2022. ÁPRILIS

Még egy darabig a mezőgazdasági terület mellett gyalogoltunk, majd egy derékszögű bal kanyarral célba vettük Zalatárnokot. Nem mondhatnám, hogy világváros, legalábbis én többre számítottam. Egyetlen vegyesboltja már évekkel ezelőtt bezárt. Az előtte kihelyezett pecséttel bélyegeztünk.

Tovább

Dél-dunántúli Kéktúra: Barabásszeg-Rádiháza 2/1. rész

2022. ÁPRILIS

Barabásszegi szállásadónkkal abban maradtunk az este, hogy megpróbálja beolvasni az adatokat a személyinkről még éjfél előtt. Mi ugyebár lefeküdtünk időben, s rábíztuk a hölgyre az ügyintézést, majd fél 8-kor ott leszünk az igazolványunkért. Így is tettünk, időben becsöngettünk hozzá.

Tovább

Dél-dunántúli Kéktúra: Nagyfernekág-Barabásszeg 2/2. rész

2022. ÁPRILIS

Göcsej települései ugyebár arról nevezetesek, hogy dombtetőkre épültek. Következésképpen két település között van egy völgy. Itt most a tóhoz ereszkedtünk le, majd a faluközpontban lévő pecsétig fölfelé haladtunk. Sajnos a göcseji építészetből alig maradt valami, inkább csak egy-két pajtaépület.

Tovább

Dél-dunántúli Kéktúra: Nagyfernekág-Barabásszeg 2/1. rész

2022. ÁPRILIS

A nagyfernekági panziónkban töltött reggelen frissen és üdén ébredtünk, miután éjjel egy drága osztrák pár felriasztotta az egész panziót némi „halk” beszélgetéssel egybekötött mászkálással. A reggelinél aztán elő is kerültek a tettesek.

Tovább

Dél-dunántúli Kéktúra: Velemér-Nagyfernekág 2/2. rész

2022. ÁPRILIS

A pusztaszentpéteri pecséttől madárcsicsergős erdőben haladtunk tovább, a szél továbbra sem akart szűnni, ez pedig azért elég sokat kivett az erőnkből, annál is inkább, mert javarészt nyílt terepen gyalogoltunk. Csödét rozzant aszfaltúton értük el.

Tovább

Dél-dunántúli Kéktúra: Őriszentpéter-Velemér 2/2. rész

2022. ÁPRILIS

Kényelmesen bandukoltunk Magyarszombatfa felé, élvezve a virágos bokrokat és a napsütést, a zöldellő fák látványát és az acélkék ég színének kontrasztját. A faluba érve a pecsétet kis kitérővel találtuk meg a Tűzzománc Szomjoltó elnevezésű vendéglátóipari egység előtti kiülők egyikénél.

Tovább

Dél-dunántúli Kéktúra: Őriszentpéter-Velemér 2/1. rész

2022. ÁPRILIS

Elmondani sem tudom, hogy a márciusi kihagyás után mennyire vártam már ezt a túrát. December óta nem kékeztünk, s a szállásokat is már januárban lefoglaltam, tekintettel arra, hogy húsvét közeledtével nehéz lesz szállást találni. Ráadásul pont az egyik legszebb őrségi szakasszal kezdtünk. Ősz óta…

Tovább
süti beállítások módosítása