Andi a rengetegben

Balaton-felvidéki kéktúra: Badacsony-Kővágóörs (-Révfülöp) 2/2. rész

2021. JÚLIUS

2022. január 30. - Andi a rengetegben

Békésen mendegéltem egyedül az erdőben, majd ahol a szőlőknél a jelzés jobbra kanyarodik, szemben a Hegyestű látványával, ott én még tovább mentem. Egyenesen a Tóti-hegyre. Kitérő ugyan, de mivel nincs messze, nem hagyhattam ki a fentről nyíló bámulatos panorámát.

Tovább

Balaton-felvidéki kéktúra: Badacsony-Kővágóörs (-Révfülöp) 2/1. rész

2021. JÚLIUS

Miután az Országos Kéktúrát befejeztem, úgy döntöttem – mivel már hiányoltam a balatoni hegyeket –, hogy pihenés gyanánt végigjárom a Balaton-felvidéki kéket. Már korábban is tervben volt, ám most úgy gondoltam, itt az ideje. A dél-dunántúli kéktúrát még úgysem kezdtem el szervezni és kell valami…

Tovább

Kéktúra 23. szakasz: Bükki panoráma pótlás 2/2. rész

2021. OKTÓBER

Tar-kőnél kiültem a szikla szélére. A Nap lágyan sütött, a lábam a semmibe lógott, előttem viszont a mindenség hevert. Ég és föld között lebegtem, a csoda pedig nem győzött bekúszni elmémbe. Ott voltam, az élmény az enyém lett, miközben nem gondoltam semmire, csak átadtam magam az érzésnek.

Tovább

Kéktúra 23. szakasz: Bükki panoráma pótlás 2/1. rész

2021. OKTÓBER

Egy éves vágyam volt, hogy a Kéktúra 2020 októberében teljesített bükki szakaszának panorámáit megkapjam. Akkor rettentő ködös és esős időben indultunk Mályinkáról, bízva abban, hogy majd kitisztul az ég, de sajnos egyre sűrűbbé vált a massza.

Tovább

Nekem a másfélmillió lépés

Avagy a Kéktúra (utó)íze

Nekem a másfélmillió lépés 1.792.337 volt. Kitérőkkel, eltévedésekkel együtt 1397 megtett km 62 nap alatt, melyből 370 óra 22 percet gyalogoltam. (Mindeközben 73.309 kalóriát égettem el.) De ezek csak számok. A lényeg ezen messzemenően túlmutat. Nehézségek és katarzisok útja. A magyar El Camino.

Tovább

Kéktúra 27. szakasz: Füzér-Hollóháza 2/2. rész

2021. JÚNIUS

Nagy-Milic után helyenként megnyílt az erdő, panorámát kínálva a szlovák hegyekre, ám jórészt a fák között haladtunk, árnyékban. Néha megálltunk hallgatni a madarak csicsergését és élvezni a csöndet. Ez a szakasz igazi ajándék volt az előző öt naphoz képest, a lábam pedig már kevésbé sajgott, attól…

Tovább
süti beállítások módosítása